فارس من| ضرورت کمک‌ بلاعوض به برنج‌کاران در مازندران/ ۲۰ هزار هکتار گرفتار خشکسالی هستند

فارس من| ضرورت کمک‌ بلاعوض به برنج‌کاران در مازندران/ ۲۰ هزار هکتار گرفتار خشکسالی هستند

به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، مخاطبان این رسانه با ثبت سوژه‌ای « به داد شالیکاران برسید؛ فصل کشت فرا رسید هنوز محصو‌ل‌مان فروش نرفته » خواستار پیگیری این سوژه شدند.

در این سوژه آمده است؛ به دلیل ورود بی‌رویه برنج خارجی و تفاوت زیاد آن با برنج داخلی و هزینه بالای تولید برنج و کیفی بودن این محصول، کشاورزان گیلان و مازندران امکان فروش محصول را پیدا نکرده و بخشی از برنج تولیدی آماده فروش سال گذشته همچنان در انبارها باقیمانده است که این موضوع امنیت شغلی شالیکاران را به مخاطره انداخته است لذا با توجه به شروع فصل جدید و نیاز برنج‌کاران شمال کشور به درآمد حاصل از فروش برنج خواستار توجه مسؤولان جهت حمایت از این قشر را خواستاریم.

منصورعلی زارعی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در این‌باره در گفت‌وگو با فارس،اظهار کرد: با وجود پیگیری‌های فراوان در بحث برنج تیم اقتصادی دولت نسبت به این موضوع بی‌تفاوت هستند.

وی با اشاره به تولید بیش از یک‌میلیون تن برنج در سال گذشته در مازندران،گفت: با توجه به وجود ظرفیت‌ها ۲۵ درصد تولید را افزایش دادیم به امید اینکه دولت به بخش تولید کمک کند ولی آن چیزی که اتفاق افتاد به‌دلیل نظارت نکردن دولت بحث واردات بی‌رویه برنج شاهد مشکلات هستیم.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در کنار واردات آن هم در فصلی که نباید واردات برنج انجام می‌شد و هم اینکه  تعرفه‌های مناسب برای واردات در نظر گرفته نشد شاهد این اتفاقات هستیم.

زارعی با اشاره به اینکه هزینه تولید ما از کشورهای دیگر بیشتر است، به این دلیل که در زمینه افزایش تولید در واحد سطح کار نکردیم، اظهار کرد: طی سال‌های گذشته تنها به فکر واردات بودیم و در زمینه افزایش تولید و پایین آمدن هزینه برای تولید کار نکردیم به همین دلیل دولت باید در واردات برنج تعرفه را به‌گونه‌ای تنظیم می‌کرد که قیمت برنج وارداتی ارزان‌تر از محصول خودمان نباشد.

وی با اعلام اینکه در حال حاضر ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن برنج در انبارهای است، تصریح کرد: امسال با ۸۵ هزار هکتار از شالیزارهای مازندران تحت آسیب خشکسالی است که از این میزان ۲۰ هزار هکتار گرفتار خشکسالی است و حتی برخی اراضی کشت نشده است که باید چاره‌اندیشی شود.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ۸۵ هزار هکتار شالیزار تاثیر قابل توجهی در تولید دارد، گفت: دولت باید وارد میدان شود، به این دلیل که این موضوع کمی نیست و باید بررسی کند و از هم اکنون وارد میدان شود و به تولیدکننده امید دهد.

زارعی با تاکید بر ضرورت کمک‌های بلاعوض به کشاورزان مازندران، خاطرنشان کرد: باید دولت وارد میدان شود و ببیند درد کشاورزان چیست؛ چرا که کشاورزان ما دارند تلاش می‌کنند.

وی با هشدار اینکه اگر دیر بجنبیم برنج دچار آفت می‌شود، گفت: بحث برنج سال گذشته و هم در بحث خشکسالی مستلزم نگاه ویژه به تولید برنج در بحث بیمه و کمک‌های بلاعوض است.

اخبار مرتبط

بزرگترین طرح نوسازی شالیزارهای مازندران در آمل، نیمه خرداد تحویل می‌شود

خزانه‌گیری ۱۶۷ هزار هکتار از شالیزارهای مازندران

بازار برنج در مازندران از رکود خارج شد

0 نظر

ارسال نظر

capcha